Real Estate

Toimistorakennukset kasvavilla liiketoiminta-alueilla Helsingissä ja Tukholmassa

Silverdal 1

Silverdal I, (rekisteröity nimi Malten I), sijaitsi E4-moottoritien varrella Silverdalissa Sollentunan kunnassa erinomaisella paikalla Tukholman keskustan ja Arlandan lentokentän välillä. CapMan Real Estate hankki kiinteistön vuonna 2012, ja sopi kaupan yhteydessä 76 % tilasta uudelleenvuokrattavaksi kymmeneksi vuodeksi eteenpäin Pfizerille ja BMW:lle. Vaikka sijainti ei ollut keskeinen ja 24 % tilasta oli vuokraamatta, Silverdal I:ssä oli laadukkaat vuokralaiset.

Lisäarvoa tuottavan strategian toteuttamisessa onnistuttiin alkuperäistä arviotaenopeammin

CapMan Real Estaten tiimi onnistui neuvottelemaan vapaana olevalle tilalle uudet vuokralaiset, tehden kiinteistöstä täyteen vuokratun. Myös kuluja karsittiin ja vuokrattavat alueet kuten ravintola, seminaaritilat ja auditorio luotiin aikaisemmin tuottamattomaan tilaan. Lisäksi operatiivisia kuluja saatiin alas pienentämällä kiinteistön verokantaa ja toteuttamalla energiasäästöjä.

Kiinteistö on nyt täyteen vuokrattu yhdeksälle eri vuokralaiselle ja toimistorakennuksen toimivuutta on parannettu

Heinäkuussa 2015 Silverdal I toimistokiinteistö myytiin ruotsalaiselle kiinteistösijoitusyhtiölle Klövern AB (publ):lle kauppahintaan 300 milj. kruunua alle kolme vuotta kiinteistön hankinnasta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä sijoitukseemme, sillä onnistuimme lisäarvoa tuottavan strategiamme toteuttamisessa alkuperäistä arviotamme nopeammin. Kiinteistö on nyt täyteen vuokrattu yhdeksälle eri vuokralaiselle ja toimistorakennuksen toimivuutta on parannettu”, kommentoi CapMan Real Estaten Ruotsin managing partner Ed Williams.

Avaintiedot:

Sijainti: Tukholma, Ruotsi

Tyyppi: Toimisto

Sijoitusaika:  2012-2015

Vuokrattava pinta-ala: 16 282 m2

Sijoitusvuosi : 2013

Kohdevastaava: